Vem är Jag

Mitt foto
Är gift sedan aug-2010, bor i en lägenhet med våra djur. En hund & två katter... Älska att dansar, inredning, foto, vara ute i naturen och umgås med nära och kära. Jobbar som personlig assistent till en liten pojk, i en fantastisk underbar familj!!!!!!

fredag 8 juli 2011

Kivik

Jag och Sofia fick ett ryck och köra till kiviks camping och tälta i måndags 4/7-2011.
http://www.kivikscamping.se/

Vi va och badade i havet, fyyyyy fasiken va kallt kan inte varit många plusgrader. Fötterna nära att krampa hehehe men väl i va vi i ett bra tag :)

Solade en liten stund sen åkte vi runt för å kolla läget. Bla. på Kiviksmusteri och köpte självklart Äppelmust :) Så himla gott :)

Väl tillbaka till campingen åt vi lite sedan spelade vi minigolf :) ett måste hihihi men snyft jag förlorade..

På Tisdagen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra men det blev glimmingehus- medeltidsborgen


 Fika paus i Degeberga 
 Sofias mamma bakat en hallonsockerkaka :)










 Hamnen i kivik



 Kiviks musteri






 Plums sa de hahaha




 Äppel must :)


Glimmingehus - medeltidsborgen

Glimmingehus i sydöstra Skåne är Nordens bäst bevarade medeltida borg. Ett ståtligt bygge som påbörjades 1499 på uppdrag av Jens Holgersen Ulfstand. Här kan du följa med på en guidad visning genom borgen, ta del av medeltida sysslor, slå dig till ro i örtagården eller avnjuta restaurangens medeltidstallrik.
När Glimmingehus uppfördes skulle borgen i första hand fungera som praktfull och representativ bostad åt den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstand och hans familj. Skåne tillhörde då Danmark.
Fynd från arkeologiska utgrävningar visar att Glimmingehus hushåll var mycket exklusivt. Här fanns flera av de allra dyraste föremål som fanns att köpa i Europa vid 1500-talets början, bland annat venetianska glas, motivpressat glas från Rhenområdet och spansk keramik.
I dag är Glimmingehus ett levande fornminne och ett centrum för medeltidsintresserade från hela Norden, liksom ett spännande utflyktsmål. Ny arkeologisk och byggnadshistorisk forskning har hjälpt till att ge en bild av hur borgen en gång byggdes och användes.
info om glimmingehus googlade jag Glimmingehus.















Kramis
ByeBye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar